DEN KOMPROMISSLØSE SYKKELTUREN

0
  • Mål: Den kompromissløse sykkelturen.
  • Grunnlagt i 2018 Reno, Nevada.

Helt fra starten hadde Brandon Dodd satt seg ETT tydelig mål: «Den kompromissløse sykkelturen». Etter flere år med konseptdesign, lange møter med forhandlere og stadig mangel på nattesøvn så ble endelig Ride Concepts lansert ved den østlige foten av Lake Tahoe i byen Reno (Nevada) høsten 2018 og ble med det terrengsyklingens eneste syklist-designede og syklist-eide fottøyselskap. 

 

Velkommen til festen!

LES MERVis mindre

AV SYKLISTER - FOR SYKLISTER

0
  • Grunnleggeren Brandon Dodd ønsket å finne et kvalitets skopar med en lest som passet den lille foten til sønnen. 
  • Han observerte av det ikke fantes særlige gode sykkelsko alternativer til dame og barn. 
  • Brandon Dodd mente han kunne lage bedre sykkelsko enn det som fantes på markedet - Ride Concepts ble født.

Ride Concept ble etablert i år 2018 ved foten av Lake Tahoe av Brandon Dodd som følge av at han ikke klarte å finne ett kvalitets sko par med en lest som passet den lille foten til hans 8 år gamle sønn Noah eller hans kompiser.

Etterhvert som han stod å observerte i bunnen av British Columbia sin massive bikepark og ventet i kø på neste heistur opp så innså Brandon at det heller ikke fantes særlige gode alternativer for dameføtter med tilpasset lest for damefoten, som også inkluderer helbeskyttelse, en såle som gir ett seigt og godt grep på pedalene i alle slags forhold, EVA såle som både absorberer støt og gir god støtte og en helsydd tunge som holder skitt, gjørme og småstein ute. 

Avslutningsvis tenkte han på alle de skoene han har brukt til de har delaminert eller falt fra hverandre – konklusjonen var at han mente at dette kan gjøres vesentlig bedre.Dette ble fødselen på merkevaren Ride Concepts som tilbyr kvalitetssko med egne lester for både menn, kvinner og junior for både clip og clipless pedaler til bruk i bikepark, stisykling, pendlere etc.

LES MERVis mindre

TEKNOLOGIEN I SKOENE

0
  • Mål: Lage de mest komfortable of pålitelige sykkelsko.
  • Presis passform i lesten.
  • Enestående pedal kontakt.
  • God beskyttelse for foten.

Ride Concepts mål er å lage de mest komfortable og mest pålitelige sykkelskoene på Moder Jord. For syklisten så betyr det at skoen har en presis passform i lesten for både Herrer, Damer og Barn/Junior, skoen skal gi en enestående pedalkontakt og en uovertruffen beskyttelse for foten inni skoen – slik at du kan fokusere på turen du har foran deg i stedet for utstyret under deg.

 

Teknologi i skoene

LES MERVis mindre

TALLAC CLIP SKOENE

Mer informasjon om Ride Concepts

23.06.2023

Mer informasjon om teknologi i skoene til Ride Concepts.

-

Les merVis mindre

TEKNOLOGIEN I SKOENE

Ride Concepts mål er å lage de mest komfortable og mest pålitelige sykkelskoene på Moder Jord. For syklisten så betyr det at skoen har en presis passform i lesten for både Herrer, Damer og Barn/Junior, skoen skal gi en enestående pedalkontakt og en uovertruffen beskyttelse for foten inni skoen – slik at du kan fokusere på turen du har foran deg i stedet for utstyret under deg.

OPTIMALISERT PEDAL GREP

 

RC sine eksklusive yttersåler med hexagon (sekskantmønster) gir ett utall mengder med gummiklosser i sålen hvor de skarpe stålpinsene i aluminiumspedalene kan bore seg inn i gummisålen for å oppnå optimalt grep i absolutt alle slags forhold. Yttersålene på klikkpedalskoene har enten en 40mm (TRANSITION og TRAVERSE CLIP) eller en 42mm (TALLAC, FLUME og HELLION CLIP) bred klikk-kanal som er kompatibel med ALLE MTB-klikk-pedaler og den har også en lang vandringsmulighet med indeksmarkeringer for en presis ønsket plassering av klosser - både fremover og bakover.

 

RC samarbeider tett med Rubber Kinetics for å utvikle en dynamisk overflate teknologi (DST) som er en serie med egenutviklede gummiblandinger spesifikt til å brukes på RC sykkelsko. Gjennom erfaringsbasert utvikling over flere tiår hovedsakelig innen sykkel og motorsport har Rubber Kinetics blitt en spesialist på utvikling av ulike gummiblandinger for utfordrende bruksområder, de står bl.a. for utviklingen og produksjonen av hele Goodyear sin serie med sykkeldekk.

 

0

Clip Grip

Alle våre klikkpedal-skomodeller har denne gummiblandingen – en såle som er torsjonsstiv, som dermed gir en god støtte og fordeler kreftene fra tråkket gjennom skoen og ut i pedalen både ved teknisk tråkking ved klatring opp sti, full pinne bortover på flytsti eller vertikale dropp ned gjennom bjørkeskogen.

0

High Grip

Denne sålen gir en optimal blanding mellom høy andel av godt grep men fremdeles bevegelighet til å justere føttene oppå pedalene. Denne kombinasjonen av manøvrerbart-grep er ønskelig for de som sykler mye pumptracks og dirt jumps. Denne sålen er kun benyttet på Vice modellene.

0

Max Grip

Dette er den mykeste gummiblandingen som naturlig nok også gir det beste grepet og er spesifikt tiltenkt å gi mest mulig konstant pedalkontakt med ett meget høyt nivå av slitestyrke. Sålen vil oppleves som meget klebrig og responsiv – noe som  er ideelt for syklister som ønsker en god følsomhet med pedalen.

PASSFORM & YTELSE

Alle syklister fortjener tilgang på lik kvalitet og tilpasning når det kommer til passform, beskyttelse og ytelse. Derfor har RC utviklet hele sin produktlinje i konstruksjonen helt fra bunnen og oppover med forskjellige spesifikke tilpassede lester for 1.menn, 2.kvinner og 3.junior som gir en tilnærmet lik passform, beskyttelse og ytelse for alle de 3 forskjellige kategoriene.

 

Spesifikk ytelse for syklisten:

 

Flex, fasong, polstring, volume and størrelse – alt er tatt med i betraktning sånn at enhver syklist kan finne Hans eller Hennes passform.

KONSTRUKSJON

Føttene dine er de første som kommer i kontakt med sykkelen din og ingenting er viktigere enn solid sko konstruksjon. RC fokuserer på sikkerhet og beskyttelse når de setter sammen alle delene som utgjør en ferdig sko.

0

FASTMONTERT PLØSE/TUNGE

 

Mikromesh pløsen/tungen på skoene er festet innvendig på begge sidene av foten i selve basen på skoene slik at den ligger som en beskyttende hinne mot at støv, stein, skitt og vann skal trenge inn i skoen.

0

LISSE-GARASJE

 

Parker lissene når de er ferdigsnørt slik at de ligger trygt forankret i den elastiske hempen midt på pløsen/tungen slik at de ikke hekter seg i f.eks. kvister og drivverk.

0

EVA INNERSÅLE

 

RC benytter lettvekts og fleksibel EVA skum mellom gummi sålen utvendig og innersålen for å gi ekstra støtte og stabilitet til foten oppå pedalen.

0

TÅ OG HÆL BESKYTTELSE

 

Spesialstøpte anti-slitasje tå og hæl beskyttere som skjermer bena mot slag og støt fra omgivelsene.

MATERIALER

Hver eneste lille detalj i RC skoene er valgt med hensikt og designet med ett mål for øyet – å produsere de mest komfortable, slitesterke og pålitelige sykkelskoene. Hver sveising, søm, overdel, yttersåle, hælkappe, tåboks og pløse vurderes nøye.

0

 

RC inngikk partnerskap med D30 for å ha muligheten til å inkludere støtdempende materialer i innersålene og ekstra ankelbeskyttelse. D30 er ett mykt, lettvekts og fleksibelt materiale som er ideelt for bruk i fottøy, det absorberer støt fra terrenget gjennom strategisk plasserte dempepunkt i innersålene og beskytter innsiden av ankelen mot slag fra kranken på Enduro & Gravity serien med modeller som f.eks. TNT, Powerline, Transition og Traverse.

0

Nytt for inneværende 2022 sesong er bruken av Cordura materialer i overdelen og pløse for modellene Tallac (Herre) og Flume (dame) i Sti og All-mountain serien. Cordura brukes ofte i militærutstyr som følge av at det er ett meget slitesterkt nylonmateriale som også er pustende, vannavstøtende og lett i vekt – altså en helt perfekt match for Tallac og Flume.

0

Bruken av BOA teknologi er også helt nytt for 2022 sesongen og benyttet i de samme modellene (Tallac og Flume) som nevnt ovenfor. BOA gir deg muligheten til i mikro justere strammingen av skoen lynraskt ved hjelp av å trykke ned og dreie på hjulet som strammer det slitesterke nylonsnøret som går via de Teflon belagte lav friksjonshempene og strammer og slakker åpningen av skoen over pløsen – enten om du er på vei inn og ut av huset før avreise eller mens du sitter å tråkker på sykkelen og kjenner at du behøver litt strammere passform når du skal klatre høydemeter og for eksempel på toppen ønsker å slakke opp litt for å få en løsere passform igjen så drar du hjulet ut og hele snøringen frigjøres. Vi må advare om at har du først prøvd BOA på sykkelskoene dine så er det tungt å gå tilbake til tradisjonell snøring. Ekstremt vanedannende.

0

RC har benyttet muligheten til å innføre bruk av resirkulerte materialer fordi MATERIAL MATTERS – og HVOR materialene kommer fra betyr enda mer. Første modell produsert med resirkulerte materiale er den prisvinnende skoen Hellion Elite – på vegne av naturen, HELL YEAH!

0

Innersålene med Dual-density i slitesterkt EVA materiale kan du anse som det første forsvarssystem for din føtter mot slag og støt fra terrenget. En to-lags vanntett, lettvekts innersåle som demper og fordeler energien gjennom sålen - som også gir en ekstra støtte til foten og god varmeisolasjon.

Select layout:
Du har valgt:
Ride Concepts Accomplice Black
Veil. pris 1 399,00
Ride Concepts Accomplice Off White
Veil. pris 1 399,00
Ride Concepts Accomplice Olive Camo
Veil. pris 1 399,00
Ride Concepts Accomplice Clip Black
Veil. pris 1 499,00
Ride Concepts Accomplice Clip Off White
Veil. pris 1 499,00
Ride Concepts Accomplice Clip Olive Camo
Veil. pris 1 499,00
Ride Concepts Accomplice Clip W's Charcoal/Tahoe Blue
Veil. pris 1 499,00
Ride Concepts Accomplice Clip W's Rose Camo
Veil. pris 1 499,00
Ride Concepts Accomplice W's Charcoal/Tahoe Blue
Veil. pris 1 399,00
Ride Concepts Accomplice W's Rose Camo
Veil. pris 1 399,00
Ride Concepts Alibi Blue
Veil. pris 299,00
Ride Concepts Alibi Candy
Veil. pris 299,00
Ride Concepts Alibi Charcoal
Veil. pris 299,00
Ride Concepts Alibi Youth Blue - EU34-38
Veil. pris 199,00
Ride Concepts Alibi Youth Candy - EU34-38
Veil. pris 199,00
Ride Concepts Alibi Youth Charcoal - EU34-38
Veil. pris 199,00
Ride Concepts Coaster Black
Veil. pris 499,00
Ride Concepts Coaster Midnight Blue
Veil. pris 499,00
Ride Concepts Fifty/Fifty Midnight Blue
Veil. pris 299,00
Ride Concepts Fifty/Fifty Olive
Veil. pris 299,00
Ride Concepts Fifty/Fifty Oxblood
Veil. pris 299,00
Ride Concepts Flume BOA W's Black/Tahoe Blue
Veil. pris 1 899,00
Ride Concepts Flume Clip BOA W's Black
Veil. pris 1 999,00
Ride Concepts Flume Clip W's Black
Veil. pris 1 899,00
Ride Concepts Flume W's Black/Tahoe Blue
Veil. pris 1 799,00
Ride Concepts Flume W's Rose
Veil. pris 1 799,00
Ride Concepts Hellion Black/Red
Veil. pris 1 299,00
Ride Concepts Hellion Olive/Black
Veil. pris 1 299,00