ARMADA - What skiing will become

0

ARMADA er ett skimerke fra California som ble startet i 2002 av de aller beste twintip atletene som ønsket i vesentlig større grad å påvirke HVORDAN og HVILKE ski produkter som skal designes for at de skal kunne utvikle sin sport.

Alt fra hvilke åpenbare valg av parameter slik som hvilket midjemål, hvilke lengdevarianter per modell, hvilken type rocker i skien, hvilke kombinasjoner av forskjellige tresorter i kjernen og skal vi bruke carbonmesh for avstiving i både fram og bakski osv.

De har f.eks. produsert Phil Casabon sin promodell som hovedsakelig brukes kun til urban skikjøring, det er en ski uten stålkanter (B-Dog Edgeless) som er MEGET myk i fleks og som dermed er godt egnet til railing på rekkverk, gjerder, installasjoner, betongvegger osv.

En annen skimodel som ble produsert KUN for heliskiing i bunnløs pudder (ARG II) med ett midjemål på 133mm og en svingradius på HELE 50 meter med en konveks såle og kontaktflate på 54cm av total lengde på 187cm så er 70% av skien uten kontakt med underlaget i en preparert løype – mao utformet som en gyngestol som igjen gir maks løft i dyp puddersnø og en reversert innsving som betyr at det bredeste punktet på skien er midt under skien – motsetning til det som at vanlig at det er det smaleste punktet på skien er midt under foten.

ARMADA lager ski for fremtidens skikjørere uansett hvilken kategori: «ARMADA. What skiing will become.»

Les mer...Vis mindre...

Utfordrer industristandarden

0

Alle Armada ski er bygget i de Østerrikske alper på Amer - verdens mest avanserte skifabrikk.

Amer tilbyr ski produsert i helt unike former og med helt unike funksjoner (f.eks. Smear Tech) til bruk for freestyle, frikjøring, allround, topptur osv. med ett kreativt og distinkt design på høy kvalitetsprodukter med bunnsolid holdbarhet.

Skiene er testet og utviklet av de aller beste atletene innen sin sport. Årsaken til Armada sin eksistens er for å best mulig serve våre idrettsutøvere og utfordre industristandarder rett fra våre idrettsutøvere og interne team er vi glade for å bringe disse ideene og erfaringene til et bredere publikum.

Dette ER Armada

 

Freeskiing - en ny gren innen alpinsporten

0

De tradisjonelle skiselskapenes merkeidentitet var solid forankret opp mot alpinracingen med startnummer og kondomdrakter. Freeskiing var en ny gren innen alpinsporten som distanserte seg vekk fra all tradisjonell alpinsport- felleskapet var mye nærere og sterkere til friheten man fant innen sportene snowboard, skateboard og surfing. Det var en felles oppfatning blant den nye generasjonen av skikjørere og den progresjonen som de tilførte sporten også skulle gjengis i merkevarene. Tiden var kommet for en merkevare som gjorde akkurat det.

I sentrum av skievolusjonen var JP Auclair, Tanner Hall, JF Cusson, Julien Regnier og Boyd Easley alle fra ulike fjellområder over hele USA, Canada og Europa som sammen med sportsfotograf Chris OConnell slo seg sammen å dannet ARMADA. Denne gjengen var perfekt satt sammen med en team-basert organisering på modellen av hva store kjente snowboard og skateboardselskap er strukturert. Chris O`Connell skrev en forretningsplan som lyder som følgende: "Armada. What skiing Will Become. " W.S.W.B.

Med de beste og mest progressive skikjørerne innenfor frikjøring og jibbing på plass i skuta som både utøvere, produktutviklere og eiere tok det ikke lang tid å få investorer på plass, skuta satte sin seil, ARMADA var sjødyktig. I november 2002 flyttet driften fra en kjeller i ett hjemmekontor i Truckee California til sin egen bygning i Costa Mesa (ref bilde over), strandbyen I California hvor alle de største merkene innen skate og surf har sine hovedkvarter.

Skikjørerne forble ved roret av selskapet og dannet sammen med delgrunnlegger og den første teammanageren; Eric Iberg sammen med delgrunnlegger Hans Smith driftet ARMADA, Tyson Hall, broren til skilegenden og medgrunnlegger Tanner Hall ble hentet inn som salgsansvarlig. ARMADA´s hær var etablert både bak kontorpulten og på fjellet, slik ble det første uavhengige utøvereide og utøverdrevet skimerke etablert.

Nå 15 år senere er ikke ARMADA lenger kun en fjern drøm om hvordan ett skimerke bør være, i dag er vi distribuert globalt i over 40 land og er en evig pådriver til utvikling i forkant av utviklingen av skisporten. Armada sitt ensidige fokus på at produktet alltid skal tilfredsstille behovene til våre profesjonell utøvere som VET hva som fungerer. PFHB.

Les mer...Vis mindre...
Velg visning:
Du har valgt: